Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Markant fald i hospitalers brug af eksterne vikarer

Regionernes udgifter til eksterne vikarer er faldet markant, viser ny opgørelse fra Danske Regioner. Det skriver Berlingske.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

Der er sket et betydeligt fald i regionernes forbrug af tilkaldevikarer fra private bureauer, viser en ny opgørelse fra Danske Regioner.

”Det er glædeligt, at vi er nået hertil. Det har stor betydning for patienterne i hverdagen. De oplever, at der er langt bedre kontinuitet i den pleje og behandling, som de får, hvilket giver både tryghed og sammenhæng i indsatsen,” siger formanden for Danske Regioners Løn- og personalepolitisk udvalg, Jens Stenbæk (V), til Berlingske.

Ifølge avisen viser opgørelse fra Danske Regioner, at udgifterne til eksterne vikarer er styrtdykket til cirka 400 millioner kroner i dag mod tidligere omkring én milliard kroner årligt, da forbruget var på sit højeste fra 2007 til 2009.
I regionerne kædes udviklingen sammen med den effektivisering og stigende produktivitet, der er sket på sygehusene gennem de senere år. Der behandles stadigt flere patienter med det samme eller ligefrem mindre personale, skriver Berlingske.

DSR skeptisk over for udviklingen
I Dansk Sygeplejeråd er formand Grete Christensen skeptisk over for udviklingen. Hun hæfter sig ved, at udviklingen kommer oven i en total opbremsning i økonomien til sygehusene og flere fyringsgrunder. Samlet har det ført til stramninger, som medfører, at den enkelte medarbejder får flere og flere opgaver og skal passe flere og flere patienter.

”Selvfølgelig er det godt, at der ikke spildes penge på eksterne vikarbureauer, som også skal skumme fløden. Men medarbejderne presses ekstremt hårdt til at yde mere, end de egentlig kan, og regionerne skal være opmærksomme på, at der er en grænse,” siger Grete Christensen til Berlingske.

Læs hele historien i Berlingske

Publiceringsdato:
03. marts 2014
Ændringsdato:
03. marts 2014