Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Manglende sengepladser udløser politianmeldelse

Beredskabsinspektør er så rystet over, at senge med patienter på gangene blokerer flugtveje på Regionshospitalet Holstebro, at det nu bliver en politisag.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

For mange senge på gangene blokerer flugtvejene, og derfor bliver Regionshospitalet Holstebro nu anmeldt til politiet. Efter påbud om alt for fyldte hospitalsgange i 2011, 2012 og derfor skærper brandmyndighederne kursen.

”Jeg er faktisk rystet over, at man ikke tager sikkerheden højere,” siger Per Borg Jakobsen, beredskabsinspektør i Holstebro Kommune til jp.dk.

Tirsdag tog han på inspektion og der var mange senge på hospitalsgangene. Overbelægningen har været et konstant problem gennem det seneste halvandet år på Hospitalsenhed Vests medicinske afdelinger i Holstebro og Herning.

”Det er absolut ikke tilfredsstillende set med sikkerhedsmæssige øje. Opstår der en brand, vil det være ret problematisk at evakuere afdelingen i og med, at flugtvejene er blokerede. Det vil i værste fald betyde, at der kan være nogle, der omkommer i en eventuel brand,” understreger Per Borg Jakobsen, der tilføjer, at lignende politianmeldelser andre steder er endt med et bødeforlæg.

Cheflæge: Meget alvorlig situation
På hospitalet bliver sagen taget meget alvorligt, oplyser cheflæge Jens Friis Bak til jp.dk.

”Sengene må ikke stå ulovligt placeret på vores hospital, og det har vi også indskærpet. Vi kan se, at det er en følge af det enorme pres, der har været på afdelingen, hvor der er daglig overbelægning, og hvor sengene så kommer til at stå forkert. Men det er ikke en undskyldning for, at vi ikke kan gøre noget ved det,” siger cheflægen og fortsætter:

”Derfor vil der nu blive droslet ned på de dagkirurgiske operationer resten af ugen for at sikre, at der er nok personale til at tage sig af de akut syge patienter.”

Kredsformand mødes med sygeplejerskerne
Dansk Sygeplejeråds kredsformand i Kreds Midt, Else Kayser er hastet til Holstebro, hvor hun deltager i et fyraftensmøde med sygeplejerskerne. Hun siger:

”Vi går ud fra, at situationens alvor nu står tydeligt for enhver, og at ledelserne kommer med løsninger på både kort og langt sigt.”

Senere på måneden skal Dansk Sygeplejeråd og Else Kayser drøfte overbelægningen i det midtjyske på et møde i regionens samarbejdsudvalg.

Hovedstaden er også ramt
Også i Hovedstaden er der massivt pres på mange hospitalsafdelinger på grund af overbelægning.

Og Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden har også bedt om møde med Nordsjællands Hospital særligt om situationen på Akutmodtagelsen i Hillerød.

”En faglig drøftelse er et skridt, vi sjældent bruger, fordi vi ikke vil råbe Ulven Kommer", siger Vibeke Schaltz, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Hovedstaden og fortsætter:

”Problemet i Nordsjælland er, at der er for mange patienter, og at man hverken har personale eller fysiske rammer til dem. Der er ikke nok stuer eller toiletter, og sygeplejerskerne har ikke tid nok til alle opgaver omkring den enkelte patient. Det går ud over observationen af patienten, kommunikationen med patienterne.”​​
Publiceringsdato:
06. februar 2013
Ændringsdato:
06. februar 2013