Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Magnethospitaler: En dansk mulighed?

Magnethospitaler er et amerikansk fænomen, som har inspireret hospitaler over hele verden, dog ikke i Danmark. Et hospital, der har opnået magnetstatus, er gennemcertificeret på højeste niveau inden for en lang række områder, der sikrer sygeplejen på det højeste niveau. Hospitaler med magnet-status har ikke problemer med at tiltrække de dygtigste sygeplejersker, der er begrænset personaleudskiftning blandt sygeplejersker, og patienterne får den bedste behandling – blot for at nævne nogle få, afgørende faktorer.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Henrik boesen

Kvæsthuset lægger i dag tirsdag lokaler til et seminar, hvor Karen Drenkard, sygeplejerske og administrerende direktør i American Nurses Credentialing Center (ANNC), over for omkring 100 ledende danske sygeplejersker vil fortælle, hvad det indebærer at være certificeret som et magnethospital – og ikke mindst om, hvordan man som hospital når dertil.

Næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg glæder sig til besøget. Hun tror ikke, at danske hospitaler skal blive magnethospitaler i den strengt amerikanske version, men ser, at der er mange inspirerende elementer i konceptet, som kan være interessante i en dansk sammenhæng.

Læs mere på ANNC's hjemmeside

 

Sygeplejersken nr. 10/2013 og Forkant nr. 3/2013 følger op på seminaret.

Publiceringsdato:
20. august 2013
Ændringsdato:
20. august 2013