Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Kongres: Ja til OK13-resultat

Et stort flertal af de delegerede på Dansk Sygeplejeråds ekstraordinære kongres den 8. marts i København stemte ja til det samlede resultat ved OK13.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Meldingen var klar fra de fremmødte delegerede på Dansk Sygeplejeråds ekstraordinære kongres om OK13 den 8. marts i København.

Et stort ja til det samlede resultat med regionerne og kommunerne.

Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen:

”Vores overenskomstresultat er ikke nogen stor aftale. Men vi vidste fra starten, at det ville blive svært. Vi får lønforbedringer på under to procent i perioden, og det sikrer ikke reallønnen,” sagde Grete Christensen fra talerstolen på kongressen.

Om indholdet af forligene fremhævede Grete Christensen blandt andet, at begge overenskomster fremover dækker sygeplejersker, der har taget en akademisk uddannelse.

At kandidater er skrevet ind giver rammen for, at DSR fremover kan arbejde for at dække såvel master, kandidat, og phd’er. Desuden fik man afværget alle angreb på arbejdstidsaftalerne, samtidig med, at Sundhedskartellet frafaldt sine arbejdstidskrav. I stedet er der aftalt et projekt, som skal se på bedre arbejdstidsregler og sætte fokus på medarbejderinddragelse og et godt arbejdsmiljø.

Grete Christensen pegede også på, at lønmodellen for basis- og lederstillinger i regionerne får et serviceeftersyn, arbejdet fortsætter med forsknings- og udviklingspuljen i regionerne og kliniske retningslinjer i kommunerne, og sammen med arbejdsgiverne foretager Sundhedskartellet et ligestillingstjek af en række generelle aftaler.

”Der er med andre ord fornuftige elementer i vores OK13-aftaler. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at der er tale om smalle aftaler. Og jeg kender vores medlemmer alt for godt til at forsøge at oversælge et overenskomstresultat, ” sagde hun og fortsatte:

”En aftale skal ikke alene måles på det, der står i den. Den skal også måles på alt det, der ikke kom med. Og jeg vil langt hellere indgå en smal aftale end at acceptere arbejdsgiverkrav, som har en principiel betydning for os, og som jeg ikke mener, kan betales med penge,” sagde Grete Christensen på kongressen.

Læs mere kongressen

 

Læs mere om OK13

​ 

Publiceringsdato:
08. marts 2013
Ændringsdato:
08. marts 2013