Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Kongres: Fuld støtte til at udsætte OK-aftaler

På Dansk Sygeplejeråds kongres fredag i København var der fuld opbakning til at udsætte godkendelsen af overenskomstaftalerne, indtil der er reelle forhandlinger på underviserområdet. Vi værner om den danske model, lyder det.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Dansk Sygeplejeråds delegerede på kongressen gav deres fulde støtte til Sundhedskartellets beslutning om at udsætte godkendelsen af overenskomstaftalerne, indtil der er påbegyndt reelle forhandlinger på underviserområdet.

Formanden for landets sygeplejersker slog fast, at det handler om at kæmpe for den anerkendte danske model, som lige nu er under massivt pres fra regeringen og arbejdsgivere.

”Der har ikke været skyggen af reelle forhandlinger på underviserområdet, og det er uacceptabelt. Den danske model, hvor arbejdsgivere og lønmodtager forhandler overenskomst har gennem tiden skabt utallige ansvarlige og konstruktive løsninger.  Det skal vi udvikle og ikke afvikle. Alle har en interesse i, at man sammen kommer i mål,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Der var ikke en eneste af de cirka 140 fremmødte delegerede, som var imod at udsætte godkendelsen af overenskomstaftalerne. Og kongressen har efterfølgende lavet en officiel udtalelse, hvor der blandt andet står:

”I disse uger forsøger regeringen og de offentlige arbejdsgivere at undergrave den danske model. Det er et alvorligt faresignal, når arbejdsgiverne koordinerer lockout på alle områder. Medlemmer på undervisningsområdet er varslet til lockout, inden realitetsforhandlingerne for alvor kom i gang. Dansk Sygeplejeråds kongres finder den udvikling helt uacceptabel. Politikerne forregner sig, hvis de forventer at finansiere sin vækstpolitik gennem udhuling af de offentlige overenskomster. For et velfungerende arbejdsmarked er netop forudsætningen for vækst i fremtiden.”

”Det danske arbejdsmarked er naturligvis ikke perfekt, og vi må ikke lukke os om os selv. Men sammenlignet med en række andre lande, har vores model mange styrker. Den danske model, hvor arbejdsgivere og lønmodtagere i gensidig tillid og respekt finder sammen om fælles løsninger har været medvirkende til at opbygge et af Europas mest rolige og stabile arbejdsmarkeder.”

Overenskomstaftalerne vil først blive sendt til urafstemning blandt medlemmerne, når der er indledt realitetsforhandlinger på underviserområdet. 
Publiceringsdato:
08. marts 2013
Ændringsdato:
08. marts 2013