Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Klare anbefalinger i ny evaluering

Sygehuse og kommuner skal være bedre til at bruge medarbejdernes kompetencer på tværs af sektorer. Og så skal sundhedstilbuddene til borgere i langt højere grad harmoniseres. Sådan lyder nogle af anbefalingerne i den nye evaluering af kommunalreformen.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk
 
En arbejdsgruppe ledet af Økonomi- og indenrigsministeriet har set kommunalreformen efter i sømmene og er nu kommet med nogle anbefalinger. Og på sundhedsområdet lægges der blandt andet op til, at der etableres flere tværgående funktioner, hvor fagpersoner arbejder på tværs af kommune og region. Det giver rigtig god mening, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.
 
”Det her kan forhåbentlig hjælpe til med, at få os væk fra silotænkningen i sundhedsvæsenet. Der skal i stedet være mere fleksibilitet og fokus på patienterne,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:
 
”I nogle tilfælde vil det være fornuftigt at have udgående sygeplejersker fra hospitalerne og i andre tilfælde skal kommunaltansatte sygeplejersker ind på hospitalet. På den måde skaber man større sammenhænge mellem sektorerne, og det vil give patienterne langt bedre forløb.”
 
Formanden for landets sygeplejersker tilføjer, at Dansk Sygeplejeråd i samarbejde med Lægeforeningen og Danske Patienter for nylig har lavet en hjælpepakke mod overbelægning, som kommer med en række forslag til, hvordan man netop kan styrke samarbejdet og især sygeplejeindsatsen i det nære sundhedsvæsen.

Samme behandling i regionerne
En anden anbefaling går på, at der kun skal være en sundhedsaftale i hver region frem for, at hver kommune har sin egen, som det er i øjeblikket.
 
”Der kan være stor forskel på, hvilke sundhedstilbud, man kan få afhængigt af, hvor man bor. Og det er ikke orden, at muligheder og kvalitet skal være så forskellig. Vi har brug for, at der sker en harmonisering, så alle kan få en god sygepleje og behandling,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.
 
Arbejdsgruppen vil også have opprioriteret implementeringen af Det fælles medicinkort.
 
”Vi har længe presset på for, at Det fælles medicinkort bliver udbredt alle steder. Det er blevet udsat flere gange, og det er selvfølgelig ikke i orden. Med den klare anbefaling må det nu være oplagt at såvel regioner, kommuner og almen praksis forpligter sig til at sætte ekstra turbo på det arbejde,” siger Grete Christensen.  ​​

Publiceringsdato:
07. marts 2013
Ændringsdato:
07. marts 2013