Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Kirsten Stallknecht fejret

Dansk Sygeplejeråds tidligere formand Kirsten Stallknecht kunne ikke selv tage til Melbourne, Australien, i maj for at modtage Christiane Reimann-prisen. Torsdag eftermiddag modtog hun statuetten i Kvæsthuset i København.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
”Mit hjerte kan ikke længere tåle af flyve. Derfor kunne jeg ikke selv hente prisen hjem,” fortalte Dansk Sygeplejeråds tidligere formand Kirsten Stallknecht i sin takketale ved receptionen.
 
Men hendes hjerte banker fortsat varmt for sygeplejen og for Dansk Sygeplejeråd, og det var en vellidt tidligere formand, som var mødt op i Kvæsthuset denne solrige sommereftermiddag.
 
Her fejrede Dansk Sygeplejeråd, at Kirsten Stallknecht i maj i Melbourne, Australien, ved den internationale sygeplejerskekongres blev tildelt Christiane Reimann-prisen. Prisen regnes for sygeplejens Nobelpris og er den højeste faglige udmærkelse, en sygeplejerske kan opnå. Kirsten Stallknecht er den 7. modtager af prisen, som blev uddelt første gang i 1985.
 
Kirsten Stallknecht udtrykte stor taknemmelighed over at modtage prisen, men bedyrede, at æren ikke tilfaldt hende alene:
”Det er ikke kun min fortjeneste, jeg havde meget fine vilkår i Dansk Sygeplejeråd til at lave arbejdet i ICN,” fortalte hun og fremhævede en hovedbestyrelse, der i hendes formandsår sørgede for økonomisk rygdækning til alle aktiviteterne i ICN.
 
Med prisen følger en medalje, en statuette og et pengebeløb på kr. 100.000,-.  Pengebeløbet har Kirsten Stallknecht doneret til hhv. The Girl Child Education Fund og Dansk Sygeplejehistorisk Museum i Kolding.
 
Statuetten, en danskfremstillet porcelænsfigur formet som en sygeplejerske, tog i maj hele turen fra København til Melbourne, hvor den i Kirsten Stallknechts fravær symbolsk blev overrakt til formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, som bragte den sikkert hjem igen.
 
Kirsten Stallknecht var formand for Dansk Sygeplejeråd i årene 1968-1996 og i perioden 1997-2001 præsident for den internationale sygeplejerskeorganisation ICN. 10 år tidligere, i 1991, blev hun medlem af ICN’s bestyrelse.
 
Læs mere om Kirstens Stallknechts modtagelse af Christiane Reimann-prisen her   
 
Christiane Reimann var en dansk sygeplejerske - hvem  var hun? Læs om Christiane Reimann
Publiceringsdato:
20. juni 2013
Ændringsdato:
20. juni 2013