Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Positive takter i nyt KL-udspil om sundhedsuddannelser

KL sætter i et nyt udspil fokus på udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser. DSR tager godt imod det nye udspil, som indeholder mange fornuftige takter.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
 KLs  udspil: Next Practice – Udvikling af det nære sundhedsvæsen gennem bedre sundhedsuddannelser er netop blevet offentliggjort. Dansk Sygeplejeråd (DSR) har læst udspillet og tager godt imod KLs anbefalinger til bl.a. sygeplejerskeuddannelsen.
 
”Det er mange gode takter i udspillet bl.a. fordi det forholder sig  overordnet til udfordringerne på det kommunale sundhedsområde, og hvilke krav det så stiller til sundhedsuddannelserne. På tværs af sundhedsuddannelserne peger KL  på fornuftige ting som bedre samarbejde mellem faggrupper og sektorer, flere kompetencer i forhold til dokumentation, evidens og arbejdet med kliniske retningslinjer. Det kvitterer vi for,” siger Dorte Steenberg, næstformand i DSR.
 
KL peger i udspillet på, at sygeplejerskerne med fordel kunne have et større kendskab til det kommunale sundhedsvæsen efter endt uddannelse, og det er en opfordring som DSR gerne vil være med til at følge op på: ”Vi vil gerne være med til at se på, om uddannelsesforløbet kan forbedres, så det i højere grad ruster sygeplejerskerne til den kommunale virkelighed” siger Dorte Steenberg, der samtidig giver opfordringen videre kommunerne:
 
” Der er ikke noget til hinder for at kommunerne allerede i dag går i gang med at udvikle og styrke praktikken på disse områder,”
 
I udspillet lægger KL også stor vægt på, at det kommunale sundhedsvæsen i dag har fået langt flere og mere komplekse sundhedsopgaver i takt med at sygehusene bliver mere og mere specialiserede. Derfor vækker det forundring i DSR, at KL i udspillet ikke forholder sig til behovet for yderligere specialisering eller efter- og videreuddannelse til sygeplejerskerne i kommunerne
 
”Der er ingen tvivl om, at der generelt er brug for faglig oprustning på mange niveauer, og vi er glade for at KL selv er opmærksomme på disse udfordringer. Derfor undrer det os, at KL  ikke nævner behovet for  specialuddannelse af sygeplejerskerne eller behovet for mere målrettet efter- og videreuddannelse .Udspillet forholder sig kun til grunduddannelsen, og de specialist kompetencer som KL helt retteligt mener, at der er brug for, det er noget man opnår med erfaring og efter- og videreuddannelse,” siger Dorte Steenberg.
 
”Det afgørende er, at vi kommer i dialog om de fremtidige opgaver i det kommunale sundhedsvæsen og får afklaret, hvordan opgaverne bliver løst bedst muligt, mest effektivt og med højst mulig kvalitet,” siger Dorte Steenberg.
 
Læs hele udspillet her.
Publiceringsdato:
07. januar 2014
Ændringsdato:
07. januar 2014