Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Indkomst afgør ikke om du er en god forælder

Socialdemokraterne og SF i København vil skære ned på antallet af sundhedsplejerskebesøg til velstillede borgere. Det skrev Politiken den 10. maj. "Unuanceret," lyder reaktionen fra Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

 Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk 
 
Dansk Sygeplejeråd er kritiske overfor socialdemokraternes og SFs planer i Københavns Kommune om at fjerne sundhedsplejebesøg fra velstillede borgere. Konkret har partierne lavet et udspil med ni indsatser på området, skriver Politiken den 10. maj. 
 
Til avisen siger den københavnske børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S):
 
”Nogle få ressourcestærke forældre behøver ikke helt så mange besøg som i dag. Det er hyggelige og rare besøg, men ikke noget, de akut har brug for. Derimod vil det gøre en forskel for de udsatte familier. Jeg ved godt, det er kontroversielt at tage noget fra nogen og give det til andre, men jeg tror på, at alle vinder, siger Anne Vang til Politiken.


Unuanceret tilgang
Konkret vil S og SF fjerne hjemmebesøget til såkaldte ressourcestærke familier efter barnets 8. levemåned.  Hos Dansk Sygeplejeråd kalder formand Grete Christensen det en alt for unuanceret tilgang til sundhedspleje.
 
”Det er forkert at sætte lighedstegn mellem bankbogens størrelse og evnen til forældreskab. Det er ikke sådan, at blot fordi man har en høj indtægt eller har studeret på universitet, at man så automatisk er en god forælder. Slet ikke,” påpeger Grete Christensen til dsr.dk og fortsætter:
 
”Det er heller ikke en naturlov, at fordi man på papiret ikke er ressourcestærk, at man så ikke kan være en god forælder. Det er simpelthen en alt for unuanceret tilgang til virkeligheden, som kommunen med dette forslag lægger for dagen.”
 
Sundhedsplejen reduceres til en slags socialindsats
Grete Christensen har flere gange fulgt sundhedsplejersker i deres konkrete arbejdsdag. De seneste år har hun blandt andet været med en sundhedsplejerske på arbejde på Amager og med en anden på arbejde på Fyn.
 
”En risiko ved forslaget er, at sundhedsplejen bliver opfattet som en offentlig støtteordning målrettet ressourcesvage. Sundhedsplejen reduceres til en slags socialindsats. Men sundhedsplejen er meget mere. Alle nybagte forældre på tværs af uddannelsesniveau, indtægt, postnummer osv. kan have brug for råd og vejledning. Det kan mange sundhedsplejersker skrive under på,” siger Grete Christensen til dsr.dk

Læs Politikens historie her

 
Kilde: Politiken, den 10. maj
 
 
 

Publiceringsdato:
10. maj 2013
Ændringsdato:
10. maj 2013