Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Første politiske forhandlinger om OK13

Sundhedskartellets forhandlere mødtes onsdag eftermiddag med regionerne om OK13. Forhandlingerne kom godt i gang, da man for første gang gik i dybden med en række specifikke krav på Sundhedskartellets område, heriblandt indplacering af sundhedsprofessionelle med en kandidat- eller mastergrad.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Onsdag eftermiddag var Sundhedskartellets forhandlingsdelegation for første gang i reelle forhandlinger om OK13. Forhandlingerne på Dampfærgevej i København var den første opfølgning på de indledende møder i december sidste år, hvor Sundhedskartellet og regionerne præsenterede deres krav for hinanden.

På onsdagens forhandlingsmøde fik parterne mulighed for at komme mere i dybden med de specifikke krav for Sundhedskartellets grupper. Hos regionerne forhandler Sundhedskartellet en række krav sammen med FOA, AC og KTO og en række andre specifikke krav alene.

De specifikke krav var på dagsordenen denne onsdag og for Sundhedskartellet omhandler de blandt andet ønsket om en stillingsstruktur, der bedre matcher eksempel sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle med en kandidat- og mastergrad. En voksende gruppe både på det regionale og for den sags skyld kommunale område.

”Vi har et stort forbedringspotentiale i forhold til vores efterhånden mange medlemmer med en kandidat- og mastergrad. Der skal være en mere logisk stillingsstruktur og bedre sammenhæng mellem løn og faglighed, sådan at vores medlemmer i langt højere grad kan se sig selv ind i en ansættelse på for eksempel et hospital eller en kommune,” siger Grete Christensen.

Forhandlingerne onsdag aften førte ikke til aftaler eller delforlig, men er planlagt til at fortsætte på teknisk plan, indtil de politiske forhandlere mødes igen den 20. februar.

Læs mere om OK13

Publiceringsdato:
31. januar 2013
Ændringsdato:
31. januar 2013