Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Fælles Medicinkort udskudt igen

Selvom det allerede er et år forsinket, bliver det fælles medicinkort nu forsinket yderligere et år. Det er DSR ikke tilfredse med.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Tekst: Andreas Rasmussen, anr@dsr.dk

Det Fælles Medicinkort, der skal forhindre fejl i medicindoseringen, er igen udskudt et år. Det skriver Politiken fredag. DSR er stærkt utilfredse med forsinkelsen. 

”Det er meget problematisk, at Det Fælles Medicinkort (FMK) er blevet yderligere forsinket. Det er problemer med medicin, der er den hyppigste årsag til både fejl og klager i sundhedsvæsenet, og FMK er en vigtig del af løsningen. Derfor skal der turbo på udrulningen nu,” siger DSR’s formand Grete Christensen.

For nylig døde en ældre mand på et genoptræningscenter, fordi han ikke havde fået sin medicin.  Det er netop den slags ulykkelige sager, der forhåbentligt bliver længere i mellem, når sundhedspersonalet får et overblik over patientens samlede medicin i Det Fælles Medicinkort kommer.

Grete Christensen siger:

”Medicinkortet skal udrulles i hele sundhedsvæsnet, både i regioner og kommuner, så alle medicinoplysninger bliver tilgængelige i systemet. Når medicinkortet nu bliver udskudt igen, så udgør det et problem for både patienter og sundhedspersonalet, og det er ikke i orden. Der er behov for, at der bliver brugt resourcer på at få det fælles medicinkort færdigt nu.”

Publiceringsdato:
07. december 2012
Ændringsdato:
07. december 2012