Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

En vigtig sejr for lønmodtagerne

Faglige organisationer har fortsat lov til at kæmpe og sikre medarbejderne ordentlige løn og ansættelsesvilkår. Sådan lyder det fra Dansk Sygeplejeråd, der er tilfreds med, at Arbejdsretten den 29. november slog fast, at det skal være muligt at konflikte mod virksomheder, der tegner overenskomst med gule fagforeninger.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af: Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Arbejdsretten slog den 29. november fast, at 3F´s konflikt med restaurant Vejlegården var lovlig. Sagen er så principiel, at hele tre højesteretsdommere afgjorde sagen. Kristelig Arbejdsgiverforening sendte sagen i Arbejdsretten for at få kendt 3F’s konfliktmetoder ulovlige og for at få Arbejdsretten til at forbyde blokader, hvis virksomheden i forvejen har tegnet en overenskomst.

”Hvis Arbejdsretten havde tilsidesat den danske model, så havde det været en meget alvorlig sag. Så ville der blive åbnet op for alle mulige nye overenskomster, som helt sikkert ville forringe medarbejdernes løn og arbejdsvilkår markant. Derfor er rettens afgørelse en vigtig sejr for lønmodtagerne,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, der repræsenterer landets omkring 70.000 sygeplejersker.

Hun understreger, at de faglige organisationer skal blive bedre til at forklare danskerne, hvorfor det er vigtigt at være medlem af en faglig organisation frem for de gule fagforeninger.

”Der er rigtig mange, som tager gode løn og arbejdsforhold for givet. Og det er fordi, vi i de faglige organisationer ikke har været dygtige nok til at fortælle, hvordan det er blevet skabt gennem fællesskab og mange års hårdt arbejde for at sikre ordentlige overenskomster. I dag har vi chancen for at gøre opmærksom på dette, og vi har rettens ord for, at den danske model er væsentlig,” siger Grete Christensen og fortsætter:

”Vi har også sat gang i en større OK-kampagne, som skal give danskerne viden omkring den danske model, som generelt er en svær størrelse at gøre konkret for den enkelte. Jeg håber virkelig, at flere bliver engageret og støtter op om de forhandlingsberettigede organisationer, som kæmper for løn og ansættelsesforhold for alle og ikke er ligeglade med fællesskabet.”

Læs mere om FTF og LO´s OK kampagne 

Publiceringsdato:
29. november 2012
Ændringsdato:
29. november 2012