Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Debat: Giv sundheden en ordentlig indsprøjtning

”Der skal nye og mere gennemgribende ændringer til for at skabe mere lighed i sundheden,” skriver blandt andre næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg i en kronik i Dagbladet Politiken.  
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af: Mads Krøll Christensen, mkc@dsr.dk

I en kronik i Dagbladet Politiken efterlyser næstformand i Dansk Sygeplejeråd Dorte Steenberg en ny og forbedret politisk indsats for at komme ulighed i sundhed til livs. Sammen med sin medkronikør, lektor ved RUC Betina Dybbroe, rejser Dorte Steenberg blandt andet en kritik af den nuværende indsats.
 
”Fra 2003 har Kost, Rygning, Alkohol og Motion (Kram-faktorerne) været omdrejningspunkt for Sundhedsstyrelsen, Forebyggelsesrådet og kommunernes sundhedsfremme og forebyggelse, og der er blevet talt meget lidt om sociale, miljømæssige, økonomiske, uddannelsesmæssige, psykosociale m.m. udfordringer for at kunne løfte folkesundheden. Vægten har været lagt temmelig ensidigt på den enkeltes ansvar for at leve op til og følge myndighedernes råd. Vi vil derfor kritisere Kram som en tilgang til større lighed i folkesundheden, der er samfundsmæssigt usolidarisk, diskriminerende og bortleder opmærksomheden fra strukturel indsats,” skriver de to kronikører blandt andet.
 
Dorte Steenberg og Betina Dybbroe leverer også i deres kronik en række bud på tiltag, der vil forbedre indsatsen mod ulighed i sundhed – eksempelvis socialsygeplejersker.
 
Læs Kroniken
Publiceringsdato:
07. august 2013
Ændringsdato:
07. august 2013