Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSRs formand på besøg på Aarhus Universitetshospital

Dialog om sygeplejerskers faglighed i fremtiden og besøg på Børneafdelingen var i centrum, da Grete Christensen mødte sygeplejerskerne på AUH.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Tekst og foto: Ditte Scharnberg

Sygeplejens aktuelle udfordringer og fremtid var i højsædet, da formand for DSR, Grete Christensen, besøgte Aarhus Universitetshospital.

Om formiddagen diskuterede alle hospitalets tillidsrepræsentanter ’Vilkår og muligheder for sygeplejerskerne i et sundhedsvæsen under forandringer’ med såvel DSRs formand som sygeplejefaglig direktør, Vibeke Krøll, og kredsnæstformand Gert Petersen.Sygeplejerskers faglighed i krydspresset mellem økonomisk stramstyring af sundhedsvæsenet og fusioner og omlægninger af opgaver optog mange – både i AUHs eget perspektiv og på landsplan.

Dagligdag på Børneafdelingen
Dernæst var Grete Christensen gæst på hospitalets Børneafdeling, hvor sygeplejerskernes faglighed og dilemmaer blev gennemgået og diskuteret


Afdelingssygeplejerske Elin Højmark introducerer Grete Christensen til Børneafdeling A på AUH.

Sygeplejerske Lene Reinholt Hansen, Børneafdelingen, Afsnit 10 fortæller om arbejdet på afdelingen.

'Sygeplejerskerne udfører trods mange vanskelige vilkår med fx fusioner et imponerende stykke arbejde' siger formand Grete Christensen under sit besøg på afdelingen. 'Jeg bliver stolt på fagets vegne over at mærke deres faglighed og engagement'.

Medlemsmøde om sygeplejerskers udfordringer
Om eftermiddagen var der arrangeret fyraftensmøde, hvor omkring 60 sygeplejersker deltog – også kommunalt ansatte. Emnerne var de aktuelle politiske udfodringer, ulighed i sundhed, patientinvolvering og det sammenhængende sundhedsvæsen.

Sammen med Gretes oplæg diskuterede deltagerne især dagligdagens udfordringer og de daglige frustrationer, som presset på den faglige kvalitet medfører. En deltager formulerede et åbent spørgsmål til fællesskabet: ’Hvordan hjælper vi hinanden til at være i forandringerne?’
Der blev peget på brug af konkrete redskaber i forhold til at forbedre arbejdsmiljøet og på nødvendigheden af, at sygeplejersker, tillidsrepræsentanter, kredsen og DSR centralt arbejder sammen om at påvirke ledelser og politikere om at løfte deres ansvar.

Publiceringsdato:
20. august 2014
Ændringsdato:
20. august 2014