Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR:Godt at udfaldstruede får hjælp

Dansk Sygeplejeråd glæder sig over, at der er lavet en aftale, som giver en hjælpende økonomisk hånd til de mange, der står til at falde ud af dagpengesystemet. Samtidig er det positivt, at finansieringen ikke hentes ved at forhøje a-kassekontingentet.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Regeringen og Enhedslisten er blevet enige om en redningsplan, der forlænger uddannelsesordningen frem til nytår og indfører en ny arbejdsmarkedsydelse svarende til kontanthjælp fra årsskiftet og frem til 2016. Og det får en positiv modtagelse af Dansk Sygeplejeråd.  


“Det er en meget alvorlig situation, når mange mennesker står til at miste deres dagpenge. Derfor er det godt, at regeringen og Enhedslisten har lavet en løsning, som her og nu sikrer deres forsørgelse. Og det er positivt, at en fælles indsats på tværs af de faglige organisationer har hjulpet til med at få regeringen til at ændre sin kurs", siger Dorte Steenberg, næstformand for Dansk Sygeplejeråd, som dog påpeger:"Alle ved, at det kun er en midlertidig plan, og der er stort behov for, at vi hurtigst muligt finder mere holdbare løsninger på dagpengeområdet, som sikrer et mere stabilt økonomisk grundlag for ledige. Kortere genoptjeningsret er et af de tiltag, der både ville skabe dynamik og tryghed på arbejdsmarkedet. Og det håber jeg, at regeringen er parat til at se på”, lyder det fra Dorte Steenberg.

Kontingent bliver ikke forhøjet

Næstformanden for landets sygeplejersker understreger, at hun er meget tilfreds med, at forslaget om at finansiere den nye dagpengeløsning via en general forhøjelse af a-kassekontingentet er taget af bordet.

“Det er helt rimeligt, at almindelige lønmodtagere ikke skal finansiere den her aftale. Manglende beskæftigelse er en fælles udfordring for hele samfundet, og det giver ingen mening at sende regningen til pædagogen, smeden og sygeplejersken. Derfor er det ansvarligt, at den planlagte forhøjelse af a-kassekontingentet er fjernet fra aftalen”, siger Dorte Steenberg, næstformand for Dansk Sygeplejeråd.
Publiceringsdato:
20. maj 2013
Ændringsdato:
20. maj 2013