Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Vi vil se handling frem for valgflæsk

Der er lavet for mange besparelser på sygehusene de seneste år. Det erkender omkring hver tredje regionsrådsmedlem i en rundspørge. Dansk Sygeplejeråd vil have konkrete løfter fra politikerne, ellers er det en gratis omgang, lyder det.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Sygeplejerskerne glæder sig over, at en stor del af politikerne i landets regioner nu erkender, at der er sparet for meget på sygehusene de seneste år.

”Det er positivt, at politikerne har fået øjnene op for, at man ikke bare kan spare og effektivisere i en uendelighed. Det har alvorlige konsekvenser for patientsikkerheden og medarbejdernes arbejdsmiljø”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, der repræsenterer 70.000 sygeplejersker.

I en ny rundspørge som DR Nyheder har lavet svarer en tredjedel af de nuværende regionsrådsmedlemmer, at der er lavet for mange besparelser på sygehusene, og næsten hver femte politiker mener, at mange utilsigtede hændelser skyldes de seneste års besparelser.

Gratis omgang valgflæsk
Formanden for Dansk Sygeplejeråd understreger, at hun vil se handling og konkrete løsninger fra de lokale politikere.

”Hvis politikerne siger et og gør noget andet efter valget i november, så er det jo bare en gratis omgang valgflæsk. Derfor er det helt nødvendigt, at vi alle opfordrer politikerne til at blive helt konkrete på, hvordan de vil styrke sygehusene, hvis de bliver valgt ind i regionsrådene”, siger Grete Christensen og fortsætter:

”Er det flere sygeplejersker på trængte afdelinger, stop for nedlæggelse senge og mere videreuddannelse til personalet? Hvis vi ikke får holdbare løfter, så er det let at løbe fra det hele”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Lover flere ansatte
John Thorsøe er regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for de konservative. Han mener også, at der er sparet for hårdt på sygehusene, og er klar med løfter.

”Vi skal give sygehusene en økonomi, så det bliver muligt at ansatte flere medarbejdere på afdelinger, hvor det kniber med at få det til at hænge sammen. På den måde tror jeg, at vi kan løfte patientsikkerheden og minimere antallet af fejl. Det vil i den sidste ende være en økonomisk god løsning for samfundet”, siger John Thorsøe.

I Region Sjælland er Kate Sørensen valgt for Socialdemokraterne. Hun vil sætte penge af til, at personalet kan komme på videreuddannelse, så man kan opkvalificere og skabe mere opgaveglidning.

”Der skal være mere fokus på videreuddannelse og opkvalificering. Jeg vil sætte penge af til, at personalet får mulighed for det, så vi kan styrke opgaveglidningen og bruge ressourcerne bedst muligt”, siger Kate Sørensen.

Publiceringsdato:
30. oktober 2013
Ændringsdato:
30. oktober 2013