Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Venstre er på farlig kurs

Venstre har netop afholdt landsmøde. Her slog partileder Lars Løkke Rasmussen fast, at Venstres udgangspunkt er et offentligt udgiftsstop. ”En farlig kurs,” lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråds formand, Grete Christensen.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
​Venstres udgangspunkt vil fremover være et udgiftsstop i den offentlige sektor. Så klar var meldingen på landsmødet, som partiet netop har afholdt i Herning Kongrescenter.

”Udgangspunktet for Venstre i regering er et offentligt udgiftsstop. Det er ikke klogt at udstikke en garanti for at gøre verdens dyreste offentlige sektor endnu dyrere, hvis vi så mister muligheden for at gøre det billigere, mere attraktivt, mere lønsomt at skabe private, danske arbejdspladser,” siger Venstres formand, Lars Løkke til partiets hjemmeside, venstre.dk.

I Dansk Sygeplejeråd bliver udmeldingen mødt med hovedrysten af formand, Grete Christensen.

”Logikken er tilsyneladende, at de offentlige udgifter skal stoppes, så der er råd til skattelettelser. I praksis betyder det, at eksempelvis sygeplejersker kan få en større del af deres løn udbetalt i stedet for lønstigninger. Men på grund af udgiftstoppet er bivirkningerne jo blandt andet færre sygeplejersker hos patienterne, større arbejdspres, hårdere tempo, flere ekstra vagter, dårligere arbejdsmiljø og forringet patientsikkerhed,” siger Grete Christensen.

Grete Christensen peger på, at hvis syge borgere ikke får et godt sundhedstilbud, så stiger deres medicinforbrug, og de forlader arbejdsmarkedet tidligere. 

”Det er en rigtig dårlig forretning for samfundet. Et udgiftsstop vil gerne ganske enkelt forringe den offentlige sektor og på sigt gøre den utidssvarende. Et stærk offentlig sektor med et velfungerende sundhedsvæsen, et moderne undervisningssystem, ordentlig infrastruktur og så videre, er jo fundamentet for vækst i den private sektor. Man opnår ingen vækst med en utidssvarende offentlig sektor. Jeg synes, at det er en farlig kurs, som Venstre lægger for dagen,” udtaler Grete Christensen.  

Grete Christensen fremhæver, at det danske sundhedsvæsen gennem de seneste mange år har øget sin produktivitet markant og i dag fremstår som et effektivt sundhedsvæsen. Eksempelvis gør 74 sygeplejersker i dag det arbejde som 100 sygeplejersker gjorde for 10 år siden. 

”Så påstanden om, at øget udbud af offentlige sundhedsudgifter vil reducere udgifterne og skabe øget produktiviteten passer ikke. Se eksempelvis på USA, hvor store dele af sundhedsvæsnet er privatiseret. De har det dyreste sundhedsvæsen i verden,” påpeger Grete Christensen.

Publiceringsdato:
19. november 2012
Ændringsdato:
19. november 2012