Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Vagter er ikke løsningen

Vagter på skadestuen vil ikke kunne forhindre vold og trusler mod patienter og personale. Tværtimod er der risiko for, at det kan eskalere. Sådan lyder meldingen fra Dansk Sygeplejeråd efter, at der natten til tirsdag var uroligheder på Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

​Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Dansk Sygeplejeråd afviser, at vagter er vejen frem for at skabe øget sikkerhed og tryghed på landets skadestuer. Natten til tirsdag lavede en større gruppe af mænd uro på Fælles Akutmodtagelse på Odense Universitetshospital.

”Det er klart, at vi hele tiden skal se på, hvordan vi bedst kan forebygge, at patienter og personale bliver udsat for trusler og det der er værre. Men jeg tror ikke, at to-tre vagter er løsningen, de kan jo ikke holde 60-70 mænd tilbage. Og det vil i værste fald få situationen til at udvikle sig negativt,” siger John Christiansen, kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Syddanmark. 

Han opfordrer politi og ledelse på Odense Universitetshospital til at tage hånd om sikkerheden.

”Nu skal ledelsen og politiet i tæt dialog med medarbejderne finde ud af, hvad man kan gøre for undgå de her episoder, som er meget ubehagelige for patienter og medarbejdere. Jeg synes, at medarbejderne, der var på arbejde i nat håndterede situationen meget professionelt og sikrede patienterne, og det er det, der skal være i fokus,” siger John Christiansen.

Kredsformanden for Dansk Sygeplejeråd peger også på, at det er nødvendigt, at få tjekket adgangsforholdene til den fælles akutmodtagelse og få sikret gangene og låst rummene af, så hospitalet bliver mere overskueligt.

Dansk Sygeplejeråd er i tæt kontakt med sygeplejerskerne på Odense Universitetshospital og stiller også hjælp til rådighed.

”Mange af de sygeplejersker, som var til stede i nat har lige nu brug for ro, og jeg ved, at hospitalets kriseberedskab har fungeret godt. Men vi vil selvfølgelig sammen med fællestillidsrepræsentanten på OUH sørge for at støtte og hjælpe vores medlemmer så meget, som de har brug for,” siger John Christiansen, Kredsformand for Dansk Sygeplejeråd.  

 
​​
Publiceringsdato:
21. august 2012
Ændringsdato:
21. august 2012