Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Sygeplejersker klar til at hjælpe almen praksis

Øget tilgængelighed og flere krav til, at patienter bliver tilbudt undersøgelser og behandlinger hos de praktiserende læger. Det er noget af indholdet i regeringens nye lovforslag, der griber ind i konflikten mellem regionerne og de praktiserende læger. Dansk Sygeplejeråd peger på, at sygeplejerskerne er klar til at hjælpe lægerne med at opfylde de nye krav.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk 

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) har fremlagt regeringens lovforslag, der griber ind i konflikten mellem PLO og Danske Regioner. I forslaget lægges der blandt andet op til, at de praktiserende læger skal have længere åbningstider, der bliver stillet flere krav til kvalitetsdokumentation og undersøgelser, og så kan regionerne vælge at placere ydrenumre i områder, hvor der er lægemangel.

Formand i Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, der repræsenterer de omkring 1800 medlemmer, som arbejder i almen praksis, understreger at sygeplejerskerne er klar til at hjælpe lægerne.

”Det er altid en svær situation, når en regering skal lave et indgreb i forhandlingsstof. Nu har regeringen lagt nogle rammer, og de praktiserende læger skal vide, at sygeplejerskerne er klar til at støtte og hjælpe dem med de nye udfordringer”, siger Grete Christensen og tilføjer, at der de seneste år er blevet ansat stadig flere sygeplejersker i almen praksis. 

Håber parterne mødes igen
De nye krav til praktiserende læger træder først i kraft 1. september 2014, og der lægges også op til, at regionerne og lægerne inden det tidspunkt kan forhandle sig frem til en ny løsning. Og sygeplejerskeformanden påpeger, at de praktiserende læger er en meget vigtig del af det danske sundhedsvæsen.

”Vi har en kæmpe udfordring med stigningen i antallet af ældre og kronisk syge patienter. I forvejen står den gruppe for op mod 80 procent af de samlede udgifter til sundhedsvæsenet. Og der er ingen tvivl om, at en velfungerende almen praksis er helt afgørende for, at vi kan klare det pres og undgå, at mange bliver indlagt. Jeg håber, at parterne kan mødes igen og skabe et godt grundlag for almen praksis i fremtiden”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Temaside om situationen i almen praksis ​​

Publiceringsdato:
03. maj 2013
Ændringsdato:
03. maj 2013