Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Positivt at parterne vil forhandle

Dansk Sygeplejeråd glæder sig over, at PLO har besluttet, at lægerne ikke afleverer ydernumre og i stedet går efter en forhandlingsløsning med regionerne.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde lørdag har de praktiserende lægers organisation (PLO) besluttet, at lægerne ikke afleverer ydernumre. I stedet vil PLO gå efter en forhandlingsløsning med regionerne. Og den melding glæder Dansk Sygeplejeråd, som har omkring 2000 medlemmer i almen praksis.  

”Hvis lægerne havde afleveret ydernummeret, så havde hele sundhedsvæsenet været kastet ud i en meget vanskelig situation. Nu kan vi forhåbentlig se fremad og udvikle almen praksis med dygtige læger og sygeplejersker, der sikrer, at patienterne får den nødvendige behandling”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Find fælles løsning
Folketinget vedtog torsdag et lovforslag, der betyder, at den gældende aftale mellem regionerne og PLO videreføres frem til 1. september 2014. Derfor har PLO og regionerne det kommende år til at blive enige om en ny aftale.  

”Vi har hele tiden sagt, at sundhedsvæsenet har brug for en velfungerende og stærk almen praksis. Og vi har opfordret parterne til at finde en løsning, som alle kan se sig selv i. Det er der skabt grundlag for i dag”, siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd. Hun understreger, at sygeplejerskernes faglige organisation fortsat vil følge situationen tæt.  

”Nu er det op til de regionerne og PLO at finde den fælles løsning, som styrker almen praksis og giver både patienter og medarbejderne fornyet tryghed”, siger Grete Christensen. 

Ifølge PLO vil man bruge op mod et halvt år på at forberede sig til reelle forhandlinger med regionerne om en ny aftale for almen praksis.


Publiceringsdato:
29. juni 2013
Ændringsdato:
29. juni 2013