Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

DSR: Lad os nu bruge forhandlingsvejen

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen opfordrer finansminister Bjarne Corydon til at genoptage forhandlinger på underviserområdet.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Dagbladet Politiken kan søndag berette om, at den aktuelle lockout på underviserområdet formentlig ikke bliver det eneste opgør, som Finansministeriet og Moderniseringsstyrelsen vil tage de kommende år. Et dokument fra ministeriet viser, at andre offentligt ansatte kan forvente samme behandling for at hente økonomiske gevinster.

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen opfordrer finansminister Bjarne Corydon (S) til at bruge forhandlingsvejen fremfor at diktere resultaterne på forhånd.

"Vi er helt med på, at vi står i en vanskelig økonomisk situation, hvor det er afgørende, at vi bruger pengene rigtigt. Men mange offentligt ansatte har i den grad taget ansvar igennem lang tid. Der er blevet effektiviseret voldsomt, og vi har udvist løntilbageholdenhed. Det viser, at arbejdstagere og arbejdsgivere finder fælles løsninger i svære tider, og det skal vi udvikle fremfor at afvikle," siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Hun peger helt konkret på, at finansministeren bør sætte sig i spidsen for at genoptage forhandlingerne for underviserne i staten herunder sygeplejerskerne på SOSU-skolerne.

"Lad os nu sætte os til forhandlingsbordet og finde løsninger for underviserne i staten. Jeg tror på, at vi kan nå et resultat, hvis parterne er villige til at åbne op og give sig en smule. Situationen er lige nu absolut utilfredsstillende for både undervisere og elever, og jeg håber meget, at finansministeren er parat til at tage en ny omgang med forhandlinger, så vi kan få løst det," siger Grete Christensen og fortsætter:

"Vi har alle en klar interesse i, at vi bruger forhandlingsvejen, så kan vi komme videre på en god og konstruktiv måde, hvor medarbejderne kan se sig selv i aftalerne."


​​
Publiceringsdato:
07. april 2013
Ændringsdato:
07. april 2013