Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Akuttelefon med sygeplejersker udvides

Region Hovedstaden vil fra næste år udvide akuttelefonen med endnu flere sygeplejersker. Dansk Sygeplejeråd roser initiativet og kalder det en naturlig udvikling.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Af Søren Olufsen, sbo@dsr.dk

Akuttelefonen i Region Hovedstaden, hvor sygeplejersker vejleder syge og tilskadekomne, er så stor en succes, at ordningen fra 1. januar, 2014 bliver markant udvidet.

”Det er en kæmpe cadeau til de sygeplejersker, som arbejder på akuttelefonen og har leveret et meget flot stykke arbejde i den tid akuttelefonen har eksisteret. Og vi ved fra undersøgelser, at brugerne er meget tilfredse, så jeg ser frem til, at ordningen får lov at vokse,” siger Vibeke Westh, kredsformand for sygeplejerskerne i Hovedstaden.

Ring 1813 til lægevagten
Region Hovedstaden har som den første region besluttet at integrere lægevagten i hospitalssystemet. Og det betyder, at akut syge og tilskadekomne fremover skal ringe til akuttelefonen 1813. Derfor skal der ansættes flere sygeplejersker til at håndtere de mange opkald.

”Vi skal jo hele tiden se på, om vi har det bedste og mest hensigtsmæssige setup i forhold til borgerne. Og vi har været i tæt dialog med regionen for at være med til at sikre, at der bliver skabt større sammenhæng i akutsystemet. Og det vil jo fortsat være læger og sygeplejersker, som står for at hjælpe borgerne, så der bliver ikke gået på kompromis med den sundhedsfaglige kvalitet,” siger Vibeke Westh.

Den rette faglighed
Også formanden for Dansk Sygeplejeråd roser udvidelsen af akuttelefonen, som hun ser store perspektiver i.

”Vi har længe sagt, at det giver god mening at lade blandt andet sygeplejersker stå for visiteringen af akut syge og tilskadekomne. Alle de steder, hvor man har akuttelefoner fungerer det rigtig godt, så det er helt naturligt, at ordningen nu bliver udvidet, så endnu flere kan få glæde af tilbuddet,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at tilgængelighed er et meget vigtigt parameter, når man er akut syg eller tilskadekommen. Og sygeplejersker har den helt rette faglighed til at vurdere og koordinere, hvad der er bedst for den type patienter,” siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

Det er Venstre, SF, De Radikale og Socialdemokraterne i regionsrådet i Region Hovedstaden, der har besluttet at udvide akuttelefonen. Den politiske aftale mellem partierne ventes formelt vedtaget ved regionsrådsmødet 13. marts.
Publiceringsdato:
06. marts 2013
Ændringsdato:
06. marts 2013