Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

60.000 liggesår i Danmark kan undgås

I dag, fredag den 16. november, er det International Stop Tryksårsdag. Dagen markeres på sygehuse rundt omkring i landet.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
​Ifølge tal fra tal fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed kan op mod 60.000 liggesår på de danske sygehuse undgås, hvis erfaringerne fra Patientsikkert Sygehus anvendes.

“Tryksår er pinefulde for patienterne. De kan udvikle sig til invaliderende skader og meget lange behandlingsforløb,” fortæller sygeplejerske og projektleder Vibeke Rischel fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

”I Patientsikkert Sygehus-projektet har vi afdelinger, hvor der er gået over 100 dage siden sidst, en patient fik tryksår. Det viser, at det er realistisk, at sygehusene bliver stort set tryksårfri,” fortsætter Vibeke Rischel, der som projektleder står i spidsen for projekt Patientsikkert Sygehus på fem danske hospitaler.

Grobund for optimisme
I Dansk Sygeplejeråd følger formanden Grete Christensen projektet tæt:

”Der er utrolig mange spændende og konkrete projekter i gang rundt omkring, som viser, at der er grobund for optimisme. Regeringens måltal for nedbringelse af patientskader i det regionale sundhedsvæsen, som blev aftalt ved økonomiforhandlingerne lige inden sommerferien, ser ud til at være opnåelige,” siger Grete Christensen og understreger:

”Jeg synes, at projekterne vidner om, at sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle tager patienternes sikkerhed meget alvorligt, og har en stor interesse i at undgå skader. Det er meget positivt.”   

Afdelingerne i Patientsikkert Sygehus arbejder konkret med en tjekliste for at forebygge tryksår, og Danske Regioner har besluttet, at Patientsikkert Sygehus’ erfaringer med tryksår skal udbredes til alle sygehuse i de kommende år.

Læs mere om Projekt Patientsikkert Sygehus

Publiceringsdato:
16. november 2012
Ændringsdato:
16. november 2012