Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

112 opkald bliver aflyttet

Når tilskadekomne eller akut syge borgere bliver viderestillet til sundhedsfagligt personale via 112, så aflytter politiet visse samtaler. Problematisk, lyder det fra DSR.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
Politifolk er i en række tilfælde blevet ved med at lytte med på linjen, når akut syge og tilskadekomne har ringet 112 og er blevet stillet videre til sundhedsfagligt personale heriblandt sygeplejersker for at få hjælp. Det skriver Berlingske tirsdag den 1. januar.

Ifølge avisen er det sket, uden at politiet har informeret de syge om det. Problematisk, lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

“Åbenhed, fortrolighed og tillid er afgørende for at kunne give den rette vejledning, men folk mister tilliden til os, hvis de ikke ved, hvem der lytter med,” siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Sundhedsvæsenet overtog i 2011 håndteringen af 112-opkald om sygdom fra politiet, og det har været en stor success. Men det er stadig politifolk, der modtager opkaldene og sender dem videre. Ifølge regionerne er der eksempler på, at politiet, uden at dette oplyses over for borgeren, forbliver på linjen og endda er brudt ind i samtalen med politimæssige spørgsmål.

“Den praksis er fuldstændig uacceptabel,” siger Anni Pilgaard.

Et notat fra Justitsministeriet viser, at det har skabt forvirring og vrede borgere. Og regionerne er bekymrede for, at politiaflytningen helt afholder nogle fra at ringe 112, selv om der er brug for hjælp.

Ifølge notatet fra Justitsministeriet lægges der nu op til, at borgerne skal informeres, hvis politiet fortsat lytter med, når der bliver viderestillet til sundhedsfagligt personale.   ​
Publiceringsdato:
01. januar 2013
Ændringsdato:
01. januar 2013