Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Årets sundhedsplejersker kåret

Årets sundhedsplejerske blev til årets sundhedsplejersker. Der var nemlig hele fire modtagere, da prisen i går blev overrakt.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share
I går blev prisen for årets sundhedsplejerske uddelt. I år var det dog fire sundhedsplejerskers fælles projekt, der vandt. Prisen på 10.000 kroner derfor delt mellem de fire personer.
 
De fire sundhedsplejersker har etableret to sorggrupper for børn og unge under 18, der har enten livstruende sygdom eller dødsfald i den nærmeste familie. Projektet hører under Kalundborg Kommune.
 
Sorggrupperne bearbejder sorg og kris gennem samtaler, breve, fortællinger, musik, cafebesøg, film og besøg på kirkegården. Desuden fejrer gruppen børnenes fødselsdage. Det har betydning, at der også bringes glæde, oplevelser og "almindeligt liv" ind i børnenes dagligdag.
 
Under overrækkelsen talte Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen.
 
”Børn i sorg skal have hjælp. Der er evidens for, at tidlig indsats er nødvendig for, at børn der har mistet, kan blive hele mennesker igen.  Børn har tendens til også at beskytte deres stadig levende søskende og forældre så meget, at de undertrykker deres egne følelser. Det kan føre til depressioner, selvskadende adfærd og andre alvorlige problemer. Derudover bliver en del børn ramt af omsorgssvigt i familier, der er særlig hårdt af sygdom og død. Her kan sorggruppen være med til at bryde isolationen.”
 
Og netop det har de fire vindere bidraget til. Med Grete Christensens ord: 
 
”Årets sundhedsplejersker er kort sagt med til at gøre det, der er svært, mindre tungt at bære. Og dermed gør de en afgørende forskel for børnene og deres familier.”
 
De fire prismodtagere er:
Kirsten Lundberg
Lene Storbank Bysted
Mai-Britt Nielsen
Mette Schjeldal Yde
 
 
 
Publiceringsdato:
07. maj 2013
Ændringsdato:
07. maj 2013