Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 
 

Tips til jobsøgning

At være jobsøgende kan være lige så tidskrævende som at gå på arbejde. Der er meget man selv kan gøre for at holde sig aktiv og opdateret og få skrevet de gode ansøgninger. Her på siden får du nogle tips til, hvordan du kan finde vej til det rette job for dig, hvad enten du er nyuddannet eller du kommer med flere års erfaring.
  • print
  • download
  • kontakt
  • Bookmark and Share

1. Brug dit netværk

Dit netværk kan være den direkte vej til et nyt job. Måske gamle kollegaer, praktiksteder og tidligere arbejdsgivere kan hjælpe dig videre. Hvis du er interesseret i en bestemt afdeling eller et specifikt område, så kan det være en idé at kontakte oversygeplejersken/områdelederen og forhøre dig om mulighederne - bed eventuelt om en uforpligtende samtale.
 

2. Netværk online

Brug også medier som Facebook og karrierenetværket LinkedIn til at fortælle omverdenen, at du er jobsøgende. På den måde kan også venners venner blive indgangen til et nyt job. Du kan også bruge din profilside på dsr.dk, hvis du gør den synlig for andre sygeplejersker, som på den måde kan finde dig og se, hvis du ikke er i job.
 

3. Start i god tid

Husk at starte jobsøgningen i god tid. Selvom du måske lige nu er studerende eller du fx stadig får løn fra et tidligere job, kan det betale sig at gå i gang med at søge jobs. Det kan tage tid at finde det rigtige job.
 

4. Betragt jobsøgning som et job

At være jobsøgende kræver både tid og engagement. Brug din tid på at sætte dig ind i hospitalet/afdelingen/kommunen (eller andet), hvor du søger job, og gør noget ud af at klarlægge din egen personlige og faglige profil – hver gang. Søg på nettet, spørg dig for om den konkrete organisation, inden du sender en ansøgning af sted. Jo mere du kan målrette din ansøgning i forhold til det job, du søger, jo bedre vil den fremstå for den enkelte arbejdsgiver.
 

5. Tænk positivt

Positive tanker åbner for, at du kan se muligheder og nye veje. Selvom det indimellem kan være svært at holde modet oppe hele tiden, er det vigtigt at blive ved at tænke positivt og holde fokus på alt det, du kan tilbyde en arbejdsgiver. Brug fx erfaringerne fra en jobsamtale til at lære noget, så du kan være endnu skarpere til den næste samtale.
 

6. Planlæg

Brug en kalender og planlæg, hvad du vil gøre. Vær specifik, og skriv det ned. Fx hvornår du vil søge hvilke jobs, hvordan du vil bruge og udvikle dit netværk, hvem du vil sparre med, men også hvornår du holder fri fra jobsøgningen.
 

7. Lav et godt cv

Arbejdsgiveren bruger som oftest meget kort tid på at skimme dit cv igennem. Så det gælder om at gøre det virkelig interessant. Sørg for, at det er sprogligt korrekt og drop de unødvendige ting, som hvor du gik i folkeskole. List kompetencer, erfaring og uddannelse kronologisk med det nyeste først og lav gerne et par linjers indledning om, hvem du er, og hvad du er god til.
 

8. Lav en god ansøgning

Ligesom med cv’et gælder det i ansøgningen om at skille sig ud på den positive måde. Skriv korrekt og målret ansøgningen til netop det job, du søger. Besøg organisationens hjemmeside, forhør dig i dit netværk – det kan være der er nogen, der kender nogen, som kan give gode tips til din ansøgning. Få en ven eller et familiemedlem til at give kritisk feedback på det, du har skrevet.
 

9. Forbered dig på den personlige samtale

Research på, hvem det er, du skal møde til jobsamtalen og tænk over, hvad de mon vil lægge særligt vægt på. Læs opslaget igennem igen og forbered dig på, hvad ansættelsesudvalget nok vil spørge om. Tænk over, hvordan du vil præsentere dine styrker og kompetencer i forhold til det konkrete job.
 

10. Fortsæt med at udvikle dine evner og kompetencer

Det er vigtigt at holde sine kvalifikationer og færdigheder ved lige, også når man ikke er i job. Er du ledig, har du mulighed for at deltage i kurser og uddannelsesforløb, samtidig med at du får dagpenge. Du kan undersøge dine muligheder nærmere hos a-kassen.
 
  • I din jagt på drømmejobbet kan du også benytte dig af de jobagenter, der findes online. Der er bl.a. DSAjobsøger, som er en søgemaskine, der finder jobs i sundhedsvæsenet. Men også her på DSR’s hjemmeside er det muligt at søge jobs online.
  • Du kan også hos a-kassen DSA finde gode eksempler på en standard ansøgning og et cv – bl.a. i pjecen Kom Hurtigt i Arbejde

 

 

 

 

 

 

 

 

Publiceringsdato:
27. januar 2011