Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
 

Medlemsfordele

Som medlem af Dansk Sygeplejeråd får du adgang til en bred vifte af fordele og tilbud.
 • print
 • download
 • kontakt
 • Bookmark and Share

Dansk Sygeplejeråd er en fagforening, der arbejder for din sag:

 
 • Din TR
  Når du er medlem af DSR, får du adgang til en tillidsrepræsentant (TR) på din arbejdsplads. TR er tæt på dig og kender dine arbejdsvilkår og kan som repræsentant for DSR tale din og de andre sygeplejerskers sag på arbejdspladsen. Er der ikke en TR på dit arbejde, kan du altid få hjælp i din lokale DSR-kreds. 
 • Du får inflydelse
  Du kan som medlem få indflydelse på DSR bl.a. ved at stemme, når der er valg til formandsposten og kredsbestyrelserne.  
 • Din løn 
  Som din fagforening forhandler vi løn og arbejdsvilkår for dig både centralt og lokalt.
 • Faglig udvikling
  DSR er med til at udvikle sygeplejefaget, og vi arbejder for en sygepleje af høj, faglig kvalitet. Og du kan være med i det arbejde via de faglige fællesskaber, kurser og netværk, du som medlem får adgang til i DSR. Vi er også en fagforening, der blander os i debatten og er med til at sætte den sundhedspolitiske dagsorden.

Du får også:​

Fagbladet sygeplejersken

DSR udgiver fagbladet Sygeplejersken, der sendes til alle organisationens medlemmer 14 gange om året. Sygeplejersken indeholder såvel sygeplejefagligt som organisatorisk stof m.m. samt stillingsannoncer.

 

forkant90x90.jpglederMAGASINET forkant 

DSR udgiver udover Sygeplejersken også magasinet Forkant, der henvender sig til de ledende sygeplejersker. Bladet indholder relevante artikler for ledere i det offentlig og bidrager bl.a. også med værktøjer til den enkelte leder samt info fra DSR's Lederforening.

 

logo_pka.jpgPensionskassen for sygeplejersker (PKA)

Pensionskassens primære formål er at yde medlemmerne en god pension. Det gælder både alderspension, invalidepension og pension til efterladte i tilfælde af medlemmets død.

 

logo_pka_bolig.jpgSøg om bolig gennem Pensionskassen (PKA)

Pensionskasserne tilknyttet PKA ejer tilsammen 166 ejendomme med knap 6.100 lejligheder fordelt over hele landet. Kontakt PKA's boliganvisning for at høre nærmere om dine muligheder for at søge en af boligerne på telefon 39 45 45 60 eller send en mail til boliganvisningen@pka.dk

 

 

kalender_web_90x90.jpgDSR-kalenderen

Alle medlemmer modtog i november 2009 DSR-kalenderen med Sygeplejersken. Kalenderen hed tidligere DSR-lommebogen, men er nu lavet med plads til billeder, kreditkort og kuglepen. Kalenderen indeholder også felter til registrering af arbejdstid og ændringer.​

 

emblem9.jpgDansk Sygeplejeråds Emblem

Læs om historien bag din sygeplejerskenål, og hør hvordan du får det udleveret, når du er nyt medlem af DSR, og hvad du skal gøre, hvis du mister det. 

 

Bauta_90x90.jpgKollektiv forsikring af alle medlemmer  

Efter patientsikkerhedsloven 1.januar 2004 er der risiko for, at sygeplejersker skal tilbagebetale erstatning, hvis en skade er forvoldt forsætligt eller ved grov uagtsomhed. Har du tegnet forsikring for Indbo/privatansvar hos Bauta, så er du forsikret derigennem. Er du ikke forsikret i Bauta, så har DSR har tegnet en forsikring gennem Tryg, så du er forsikret mod at skulle tilbagebetale erstatning.

  

Mobiltelefon_90x90.jpgHjælp til jobsøgning

Som medlem kan du på siden Mit DSR uploade dit CV og få direkte besked via e-mail og sms, når drømmejobbet er ledigt. ​

  

 

Medlemsfordele3.bmpFå indflydelse

Sygeplejersker, som siger ja til et medlemskab af DSR, siger samtidig ja til indflydelse. Her kan du læse mere om, hvordan du får indflydelse på din faglige organisation. 


 

Medlemsfordele6.bmpJuridisk bistand

I tilfælde af, at et medlem får en klagesag hos patientombuddet, yder DSR juridisk bistand.

 

 

økonomisk bistand

Som medlem af DSR har du mulighed for at søge Solidaritetsfonden, hvis du er kommet i økonomiske vanskeligheder på grund af f. eks. sygdom.
 
 

FondE, legater m.m.

Du får som medlem mulighed for at søge stipendier, legater og fonde i forbindelse med uddannelse, rejser og lign.
 
 

Hjælp ved arbejdsskade

Har du været udsat for en arbejdsskadesag, kan du få hjælp i forbindelse med sagen i DSR.

 


 


 

Publiceringsdato:
26. januar 2011
Ændringsdato:
23. september 2014